על פי מחקרים אחרונים, כל אדם חמישי יסבול במהלך חייו מדיכאון קליני.
לעיתים קרובות, הדיכאון משפיע בצורה ישירה על איכות חייו של האדם (מצב רוח ירוד, ירידה בריכוז, חוסר חשק, מחסור בשינה וכדומה) ומשבש לא רק את מהלך חייו אלא גם את מהלך חייה של משפחתו.
מרכז טיה בניצוחה של ד"ר שרית פוני מעניק טיפול, כלים והדרכה הוליסטית להתמודדות עם דיכאון, חרדות ומצבים נפשיים אחרים. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו להעניק לך ייעוץ, כלים ותמיכה אשר חשובה לביצוע השינוי המיוחל. לקבלת ייעוץ ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3726950 ונשמח לעמוד לרשותך.
איך מזהים דיכאון?
דיכאון (Depression) משפיע בצורה ישירה על האדם הן מבחינה גופנית והן מבחינה רגשית. לעיתים קרובות, מטופלים אשר סובלים מדיכאון קל או דיכאון מתמשך, מדווחים על התסמינים הבאים:
- מצב רוח ירוד, הרגשה של עצבות לתקופה ממושכת ותחושת ריקנות.
- אובדן של הנאה ועניין בחיים עד להופעה של מחשבות אובדניות.
- הפרעות שינה מתמשכות (ירידה או עלייה בכמות שעות השינה היומיות)
- הפרעות אכילה (ירידה או עלייה במשקל)
- כאבים פיזיים באזורים שונים בגוף (ראש, צוואר, סחרחורות וכדומה)
- ירידה בריכוז או ברמת הזיכרון לאורך זמן.
- תחושת דימוי עצמי נמוך או תחושת האשמה עצמית.
חשוב לציין שפעמים רבות האדם שסובל מדיכאון אינו מודע לעניין ואינו יכול לאבחן את מצבו בצורה עצמאית. לכן, ישנה חשיבות עצומה בקבלת תמיכה מהתא המשפחתי או קבלת תמיכה מגורם מקצועי אשר יוכל להעניק לו טיפול נקודתי אשר ישדרג את איכות חייו.
סוגי דיכאון בספרות המקצועית
על פי הספרות המקצועית, הפרעות במצב הרוח של האדם נמצאות על שני קטבים, המאניה (mania) והדיפרסיה (depression).
לרוב, דיכאון מופיע כתוצאה מאירוע רגשי (טריגר) במצבים הבאים:
- דיכאון קליני או דיכאון מג'ורי (Major Depressive Disorder) – דיכאון קליני מתייחס לתחושה הדיכאון הקלאסית במהלכה האדם שסובל ממנה חווה פגיעה משמעותית בתפקודו הגופני וסבל נפשי רב.
- דיכאון שקט כחלק מדיסתימיה – דיכאון שקט כחלק מדיסתימיה אינו מוגדר כדיכאון קליני אך במהלכו האדם סובל ממצב רוח ירוד, חוסר הנאה ותחושת אפרוריות לאורך זמן רב.
- דיכאון פסיכוטי כחלק מהפרעה דו קוטבית – דיכאון פסיכוטי כחלק מהפרעה דו קוטבית הוא מצב בו האדם נע בין התרוממות רוח (המאניה) לבין דיפרסיה קיצונית. דיכאון פסיכוטי הוא הביטוי הקיצוני ביותר לדיכאון והוא מחייב סיוע פסיכיאטר ולרוב גם טיפול תרופתי להתמודדות עם המחלה.
נכון להיום, לא ידוע מהם הגורמים לדיכאון, אך כלל הנראה הם שילוב של מספר גורמים החל מתורשה ועד גורמים נוירולוגיים, הורמונים, אירועים טרגיים או אירועים טראומתיים מהעבר.
חשוב לציין כי על פי הספרות המקצועית דיכאון יכול להופיע בכל גיל. לעיתים קרובות, ניתן למצוא דיכאון בקרב מתבגרים כחלק בגיל ההתבגרות, דיכאון אצל נשים לאחר לידה או דיכאון בגיל השלישי לקראת התקרבות לגיל מיתה.
איך לטפל בדיכאון?
כיום, קיימות מספר שיטות, כלים ואפשרויות להתמודדות מוצלחת עם דיכאון.
לאחר שלב האבחון הראשוני, לרוב הטיפול המומלץ בדיכאון הוא באמצעות שילוב של פסיכותרפיה ושימוש בכלים קוגניטיביים – התנהגותיים (CBT) לשינוי הלך הרוח, אופן החשיבה והתנהגותו של המטופל. לעיתים קרובות, כיוון שלדיכאון יש השפעה ישירה לא רק חייו של המטופל אלא גם על התא המשפחתי כדאי לשלב במהלך הטיפול את בני המשפחה הקרובה (הורים, בן/בת זוג, ילדים וכדומה).
מרכז טיה בראשותה של ד"ר שרית פוני מסייע לאנשים הסובלים מדיכאון באמצעות טיפול רגשי, אישי והתנהגותי. תוכנית הטיפולים במרכז יכולה להתבצע במתכונת אישית או קבוצתית עם מטרה אחת ויחידה – לשפר את חייו של המטופל ובני משפחתו מקצה לקצה. לקבלת ייעוץ ראשוני, ללא כל התחייבות, ניתן ליצור עימנו קשר ב- 072-3726950 ונשמח לעמוד לרשותך.