מחלות כרוניות אשר מתמשכות לתקופת זמן עלולות להפתיע כל אחד, להוביל לפגיעה באיכות החיים של האדם ולהשפיע בצורה ישירה על המצב הנפשי אשר הוא שרוי בו.
במאמר זה אציג את הקשיים הרגשיים אשר עלולים להופיע בעקבות המחלה וכיצד ניתן לקבל הקלה וסיוע מיידי להתגברות על הקושי הרגשי.
ד"ר שרית פוני מעניקה ליווי, טיפול והדרכה להתמודדות עם מגוון רחב של משברים, מחלות וטראומות במישור האישי, הזוגי והמשפחתי. הניסיון הרב שצברנו במרכז טיה, מאפשר לנו לנתח את הסיטואציה ולהעניק פתרונות מוכחים במטרה לשפר את חייו של המטופל. לקבלת פרטים נוספים על התמודדות עם מחלות כרוניות, ניתן ליצור עימנו קשר – 072-3726950 ונשמח להיות שם בשבילך.
מהן מחלות כרוניות?
על פי ההגדרה הרפואית, מחלה כרונית היא מצב שנמשך לפחות שנה.
לרוב, כאשר אנו מתייחסים למחלות כרוניות אשר משפיעות בצורה ישירה על מצבו הנפשי של החולה, נתייחס אל מחלות קשות, משמעותיות ומסוכנות כמו סרטן העור, סוכרת, איידס, אפילפסיה, טרשת נפוצה וכדומה.
אלו קשיים רגשיים עלולים להופיע בעקבות המחלה?
לפי מחקרים אחרונים, אין בהכרח קשר בין עוצמת הקושי הרגשי של המטופל לבין המצב הרפואי שלו.
במקרים רבים, עצם גילוי המחלה הוא הטריגר להופעה של קשיים רגשיים כמו דיכאון, חרדה, פחד, כעס או תוקפנות. כמעט כל מחלה כרונית מגבילה את המטופל, פוגעת בדימוי העצמי שלו, כושר ההשתכרות שלו וכדומה – המציאות מזמנת לאדם את אחת ההתמודדות הקשות ביותר בחייו.
חשוב לציין כי במקרים רבים, הסביבה חייבת להיות ערה למצבו של החולה – משום שפעמים רבות, החולה אינו מסוגל להבין שהוא נמצא במצב נפשי מסוכן אשר עלול להשפיע גם על תהליך ההחלמה שלו.
לסיכום, אן ספק שישנו קשר בין המצב הנפשי והגופני של כל אחד מאיתנו. במקרים בהם החולה מגלה סימני דיכאון, חרדה, פחד, כעס או תוקפנות, מומלץ בחום להגיע לטיפול רגשי אשר יאפשר למטופל ובני משפחתו להתמודד עם הקושי בגילוי המחלה, ההשלכות של המחלה והקשיים שצצים כתוצאה ממנה.
לעיתים קרובות, טיפול נקודתי, קצר ומותאם אישית (Custom Made) יכול לחולל שינוי משמעותי בדרך ההתמודדות של החולה ובני משפחתו עם המחלה הקשה שפקדה אותם ביום בהיר.